Συνταγές μαγειρικής
Περισσότερα +

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής με βάση τα προϊόντα μας. Αξέχαστες παραδοσιακές γεύσεις

Τα νέα μας
Περισσότερα +

Τα νέα μας

Διαβάστε οτι νεότερο υπάρχει για τα προϊόντα μας. Συμμετοχές σε εκθέσεις και παρουσιάσεις

Σημεία πώλησης
Περισσότερα +

Σημεία πώλησης

Τα προϊόντα μας πωλούνται σε επιλεγμένα σημεία. Ενημερωθείτε που και πως θα μας βρείτε

Η έφεση προς την υγιεινή και ασφάλεια οδήγησε την επιχείρηση να αναπτύξει και να εφαρμόζει ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων

 (HACCP) DIN EN ISO 22000: 2005

Τραχανάς

Μία ανεπανάληπτη συνταγή με τραχανά!!

 

Υλικά:

-  20 ml ελαιόλαδο

-  1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

-  ½ φλιτζάνι τσαγιού  τραχανάς

-  1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, από κιλότο

-  2 λεπτές φέτες χωριάτικο ψωμί, κατά προτίμηση μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, μουσκεμένο για 2 - 3 λεπτά σε νερό και καλά στυμμένο

-  ½ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη πικάντικη γραβιέρα (π.χ. Κρήτης ή Νάξου)

-  2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

-  1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

-  1 γεμάτη κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος

-  ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη

-  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-  αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα

-  ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

 

 

 

 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνω 400 ml καυτό νερό, προσθέτω τον τραχανά και τον αφήνω να μουσκέψει για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει. Τον στραγγίζω και τον στύβω καλά με τα χέρια.Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρω και αφήνω κατά μέρος.
Σε ένα μεγάλο μπολ (ή σε μια λεκάνη) βάζω τον κιμά και το σοταρισμένο κρεμμύδι με το λάδι του και ζυμώνω με τα χέρια για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτω τον τραχανά, το ψωμί, τη γραβιέρα, τα αυγά, τον πελτέ, το δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνω καλά τα υλικά για 4 - 5 λεπτά, ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο και ομοιογενές. Σκεπάζω το μπολ και το μεταφέρω στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει λιγάκι και να αναμειχθούν τα αρώματά του. Το βγάζω από το ψυγείο και πλάθω κεφτεδάκια βάρους περίπου 30 gr το καθένα. Ρίχνω το αλεύρι σε ένα φαρδύ μπολ και αλευρώνω τους κεφτέδες.Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω ελαιόλαδο μέχρι να φτάσει 4 εκ. από τον πυθμένα. Το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα κεφτεδάκια σε δόσεις των 6 - 7 κομματιών, για 7 - 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρω ζεστά ή χλιαρά. Συνοδεύω με τηγανητές πατάτες ή πουρέ πατάτας  ή με πράσινη σαλάτα.

Τελευταίες συνταγές

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ -
  • Τραχανάς
    03 Ιουνίου 2014
    Τραχανάς
    Μία ανεπανάληπτη συνταγή με τραχανά!! Υλικά: - 20 ml ελαιόλαδο - 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο - ½...
    Read More +
  • Χωριάτικες χυλοπίτες με φέτα
    03 Ιουνίου 2014
    Χωριάτικες χυλοπίτες με φέτα
    Μια gourmet εκδοχή ενός παραδοσιακού πιάτου!! Υλικά για 4 άτομα - 1 πακέτο χωριάτικες χυλοπίτες...
    Read More +
Φλαμπουριώτικα χειροποίητα παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα